Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Amenajarea transcontainerelor universale pentru transportul lichidelor

In general transcontainerele-cisterna sunt returnate in general in stare goala, ceea ce mareste costul transportului. In plus, valoarea initiala a unui transcontainer cisterna este mai ridicata decat cea a unui transcontainer universal.

Astfel se explica incercarile si reusita unor amenajari, simple si ieftine, ale transcontainerelor universale pentru ca acestea sa devina apte pentru transportul lichidelor si al marfurilor in vrac.

In felul acesta un detinator de transcontainere universale poate executa, cu mici investitii si transporturi eficiente de lichide.

Cea mai simpla idee care apare atunci cand se pune problema amenajarii transcontainerelor universale este aceea a unor rezervoare flexibile, cu posibilitatea de folosire repetata, capabile de a rezista la deceleratii de ordinul a 3 G, specifice transportului rutier. Unele rezervoare confectionate din PVC sau neopren pe tesatura de nailon sau poliesterica au fost puse in circulatie fiind cunoscute sub denumirea de „inlets”, „reusable liners” sau ,,Innenbehalter” (aceasta ultima denumire de recipient interior, pare cea mai apropiata de realitate, si este adoptata in cele ce urmeaza).

Un set de containere interioare se compune din trei unitati, fiecare avand o capacitate de 5500 l pentru urmatoarele dimensiuni: lungime 2305 mm, latime 1600 mm, inaltime 1400 mm. 

Buna fixare la peretii transcontainerului a recipientelor interioare este o conditie „sine qua non” a metodei.

Un sistem de distributie asigura repartizarea egala a incarcaturii in cele trei containere interioare, umplerea si golirea facandu-se printr-un singur punct. Exista prevazut de asemenea pentru fiecare rezervor o supapa de aerisire si un dispozitiv de vizitare etans amplasat la partea superioara, pentru verificare si curatire interioara.

Cu acest sistem transcontainerul poate fi incarcat cu 16500 l lichid, la cursa de intoarcere containerele interioare pot fi pliate, realizandu-se spatiu pentru marfuri uscate, in bucati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro