Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Mijloace individuale de protectie

Personalul muncitor care lucreaza in conditii ce pot avea urmari daunatoare asupra vietii si sanatatii va fi dotat cu echipament individual de protectie, in vederea inlaturarii posibilitatilor de accidentare sau imbolnavire profesionala. Personalul muncitor care lucreaza in conditii in care are loc o uzura prematura sau murdarirea excesiva a imbracamintei personale va fi dotat cu echipament individual de lucru. 

Unitatile sunt obligate sa puna la dispozitia personalului echipamentul de protectie si echipamentul de lucru din prima zi de activitate, la locurile de munca in care au fost repartizati sau li s-a permis accesul. 

Echipamentul de protectie si echipamentul de lucru vor fi utilizate numai in timpul programului de lucru. Persoanele care au in dotare echipament sunt obligate sa-l utilizeze numai la efectuarea lucrarilor pentru care a fost acordat si sa-l foloseasca in mod corespunzator, pentru a preveni uzura prematura a acestuia. 

Pastrarea atat a echipamentului de protectie si a echipamentului de lucru, cat si a imbracamintei personale se va face numai la vestiare special amenajate de catre unitate, fiind interzisa pastrarea acestora la locurile de munca, chiar daca sunt pastrate in dulapul vestiar. 

2 comentarii:

  1. Aceste lucruri sunt oferite mai mult sau mai putin in acele locuri de munca, insa aici nu se prea respecta acest lucru. De obicei, patronii straini sunt stricti si au grija ca personalul sa fie bine dotat pentru a nu avea probleme cu legea, insa e destul de rar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Teoretic si practic toti patronii ar trebui sa fie atenti la detaliile de protectie nu doar cei straini. Legea ar trebui respectata de catre toti.

      Ștergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro