Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Globalizarea si integrarea transporturilor

Este cunoscut ca globalizarea reprezinta din totdeauna un curent major in cadrul industriei turistice, ce implica o convergenta a gusturilor, preferintelor si produselor oferite turistilor de pretutindeni. Drept urmare au aparut o serie de firme globale. O firma globala capitalizeaza in spiritul acestui curent, producand servicii standard ce contribuie la omogenizarea pietei mondiale a turismului. Activitatea unor astfel de firme contribuie la obtinerea unei cresteri a cifrei de afaceri din domeniul turistic, la nivel mondial.

Noile conditii ale societatii informationale - sustinute de reteaua globala a Internetului - asigura climatul favorabil al unei cooperari cat mai lejere intre corporatiile multinationale, amplasate divers din punct de vedere geografic, contribuind la realizarea a ceea ce am putea numi o firma virtuala touroperatoare. Aceste evolutii ne fac sa apreciem ca in perioada urmatoare o mare concentrare a firmelor din turism si transporturi va duce la existenta unei numar relativ redus de firme globale implicate in activitatea de transport aerian international.

In aceste conditii este posibil ca si companiile aeriene, in timp ce se extind pe scara globala, sa realizeze aliante strategice motivate de:
- traditia transporturilor aeriene interne.
- competitia pentru spatii destinate echipamentelor terminale.
- necesitatea extinderii retelelor mondiale.
- introducerea economiilor de scala in operatiunile liniilor aeriene.
- controlul noilor canale de distributie.
- indepartarea reglementarilor transportului mondial.

Pe de alta parte una dintre cerintele mai vechi ale industriei transporturilor a fost combinarea diverselor forme de transport pentru atingerea intr-un interval cat mai scurt a destinatiilor turistice. Acest lucru este pe cale a fi realizat in perioada urmatoare prin integrarea diverselor forme de transport, spre exemplu a celui aerian cu cel auto, a celui auto cu cel naval, a celui naval cu cel aerian s.a.m.d.

In concluzie putem afirma ca cresterea cererii pentru turism va atrage dupa sine o dezvoltare si o crestere a rolului activitatii de transport ca si a infrastructurii necesare acesteia. Din randul acestora putem anticipa: calatoriile fara bilet - achitarea contravalorii realizandu-se direct prin cartea de credit, utilizarea cardurilor inteligente (smart cards) pentru simplificarea formalitatilor de viza si de identificare (pasaport).

Stiut fiind faptul ca o buna parte dintre mijloacele de transport afecteaza prin poluare (fonica, deversari etc.) mediul si ca in general este dificil a realiza politici totale de dezvoltare, va fi necesar a se realiza o constientizare atat a publicului, cat si a transportatorilor, in sensul incurajarii utilizarii unor tehnologii precum si a unor mijloace de transport mai putin „daunatoare”. Dezvoltarea durabila si cerintele ecoturistice vor avea de asemenea un cuvant de spus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro