Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Importanta transportului in turism

Transportul reprezinta una din componentele de baza ale prestatiei turistice, asigurand deplasarea turistilor de la locul de resedinta la locul de petrecere a vacantei sau pe diferite trasee turistice cat si a diferitelor produse de la producator la beneficiarul operator turistic. Altfel spus, permite intalnirea cererii cu oferta si transformarea potentialului turistic intr-unul efectiv. Timpul total de vacanta este compus din doua elemente majore: timp de transport si timp de sejur. 

Dezvoltarea serviciilor din industria turismului intern si international precum si cerintele de produse agricole si alimentare, necesitatea dezvoltarii economice, intensificarea schimburilor pe plan intern intre localitati si pe plan extern intre tari, au determinat sporirea de la an la an a volumului de transport in conditiile ridicarii calitatii respectiv a sigurantei prestatiei. 

Organizarea transporturilor trebuie sa tina seama de asocierea intr-un sistem de atribute rapid-confortabil-sigur. Durata deplasarii este un element important in adoptarea deciziei de vacanta, in optiunea pentru o anumita destinatie, mai ales in cadrul turismului international. 

Confortul vizeaza conditiile oferite in interiorul mijloacelor de transport, dar si alte elemente legate de organizarea deplasarii, cum ar fi asigurarea transportului de la statia de destinatie la locul de cazare si invers, transferul intre diferite mijloace de transport, efectuarea unor operatii similare (transportul bagajelor, produselor, servicii de ghid). 

Un aspect important se refera la ponderea relativ ridicata a serviciilor de transport, in cadrul industriei turismului. Sub acest aspect, este necesar sa se asigure corespondenta intre continutul serviciilor prestate la nivelul tarifelor, precum si o stabilitate a acestora sau in anumite situatii, facilitati/reduceri in perioadele cu slaba activitate turistica. Reducerea costurilor nu trebuie sa se realizeze prin diminuarea calitatii serviciilor, ci printr-o utilizare rationala a capacitatii de transport si prin corespondenta avansata intre diferite modalitati de transport. 

Fiind un domeniu sensibil la modernizari tehnice si stiintifice, exista in permanenta posibilitatea optimizarii duratei de deplasare, a gradului de confort oferit respectiv capacitatea si siguranta transportului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro