Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Instalatia de alimentare a motoarelor cu aprindere prin compresie

Instalatia de alimentare la MAC trebuie sa asigure pulverizarea cat mai fina a combustibilului in camera de ardere, unde se gaseste aer comprimat, intr-un moment bine determinat al ciclului de functionare, intr-o doza precisa si dupa o lege stabilita.

In functie de marimea presiunii combustibilului, instalatia de alimentare se imparte in doua compartimente: de joasa presiune si de inalta presiune.

Partea de inalta presiune este formata din pompa de injectie, injectoarele si conductele de legatura dintre acestea. Presiunea de lucru a partii de inalta presiune depinde de tipul camerei de ardere si poate fi de (300-500)x105 N/m2, ajungand uneori la 2000 N/m2.

Partea de joasa presiune cuprinde: rezervorul de combustibil, pompa de combustibil, filtrele, conductele de legatura dintre acestea si conductele de legatura a acestora cu pompele de injectie. Presiunea de lucru a acestei parti este de (3-5)x105 N/m2. 

Instalatia de alimentare cu pompa de injectie cu piston sertar este realizata in diverse variante in functie de modul de conducere a surplusului de combustibil al pompei de alimentare spre rezervor.

Pompa de injectie - la motoarele de autovehicule se intalnesc pompe de injectie cu piston sertar si pompe de injectie cu distribuitor rotativ.

Pompa de injectie cu piston sertar - la aceasta pompa, elementii de pompare sunt inglobati intr-un corp comun, fiind plasati de-a lungul unui arbore cu came de regula si in acelasi plan, de unde provine si denumirea de pompa in linie. 

Pompa de injectie cu distribuitor rotativ - pompele de injectie cu distribuitor rotativ sunt prevazute cu unul sau doua elemente de pompare iar distribuirea combustibilului catre injectoarele diversilor cilindri se face printr-un distribuitor rotativ.

Simbolizarea pompelor de injectie cu elementi in linie:
- pompe de injectie in linie de marime "A". Cu astfel de pompe sunt dotate tractoarele U- 650 M, tractoarele U- 800, tractoarele grele, autovehiculele ROMAN, unele autobuze etc.

3 comentarii:

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro