Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Transportul transcontainerizat de marfuri lichide si in vrac

Urmarind dezvoltarea transporturilor transcontainerizate se poate afirma ca acestea au actionat initial in domeniul marfurilor „uscate” in bucati, apoi s-au extins in domeniul marfurilor perisabile, pentru ca, in cea de-a treia etapa, sa se manifeste si in sfera marfurilor lichide si in vrac. 

Trebuie aratat ca in decursul timpului transportul marfurilor lichide si in vrac a oferit posibilitati mai usoare de mecanizare constructorilor de tractoare, automobile, nave si vagoane, astfel incat la aparitia transcontainerizarii existau o serie de lanturi complet mecanizate bazate numai pe sisteme obisnuite de transport. Eficienta economica a acestora ca si investitiile deja facute au limitat intrucatva rapida dezvoltare a transcontainerizarii in acest domeniu.

Totusi dinamica industriei moderne pe de o parte si unele avantaje specifice ale transcontainerelor pe de alta parte au facut ca penetrarea acestui sistem de transport sa se faca simtita si sa fie apreciata ca o reala posibilitate de viitor si in domeniul marfurilor lichide si in vrac.

Atrag atentia specialistilor indeosebi acele procedee care apeleaza la transcontainere universale si la dispozitive simple, ieftine si eficiente, pentru adaptarea transcontainerelor universale la transportul marfurilor lichide si in vrac, prin aceasta se elimina total sau in mare masura cursele goale catre inapoi specifice mijloacelor de transport cu recipiente metalice.

Lichidele care fac obiectul transportului transcontainerizat apartin industriilor alimentara, chimica si a petrolului si pot fi transportate:
- la presiune normala sau la suprapresiune.
- la orice temperatura obisnuita a mediului ambiant sau intre limite riguroase de temperatura.
- in recipiente normale sau anticorozive.
- cu sau fara masuri speciale.

Materialele in vrac apartin:
- industriei alimentare.
- industriei chimice.
- industriei materialelor de constructie.

Scurta lista de materiale in vrac pretabile la transcontainerizare evidentiaza o mare diversitate de produse si ca atare diferite conditii impuse incarcarii, transportului si descarcarii.

Una dintre problemele principale ale transportului de marfuri in vrac consta in eliminarea completa a pierderilor prin prafuire, care produc risipa si poluare, prin prisma acestei conditii transporturile in vrac apar ca fiind necesar „etanse”, atat pe parcurs cat si la capetele traseului.

O alta conditie, nu mai putin importanta, este aceea a asigurarii golirii integrale, pe langa marirea cantitatii de substanta care poate fi transportata, aceasta conditie urmareste impiedicarea amestecarii diverselor produse la intrebuintarea polivalenta a transcontainerului.

Conditiile impuse transportului transcontainerizat de marfuri lichide si in vrac, ca si rezolvarile adoptate sunt in general similare celor de pe mijloacele de transport rutiere si feroviare specializate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro