Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

O experienta neobisnuita traita in urma postarii unui anunt de vanzare piese auto

Fiecare dintre noi am apelat si apelam la situri de anunturi, pentru a cumpara sau a vinde diverse. Am patit o aventura destul de ciudata in urma postarii unor anunturi de vanzare piese auto pe cateva situri de mica plublicitate. In primavara lui 2010, cred ca era sfarsit de martie, intr-o duminica seara, imi suna telefonul si raspund. O voce de femeie la celalalt capat ma intreaba daca am pus anunt pe un site de anunturi gratuite locale, la care raspund afirmativ. Dupa cateva secunde ma intreaba daca am pus anunt la matrimoniale si i-am zis ca nu, eu am anunt doar pentru vanzare piese auto originale sau aftermarket noi. Ii zic, daca are nevoie de piese auto o pot ajuta pe loc, pot sa-i fac o oferta buna si o mai intreb inca o data cu ce sa o ajut, ce anume doreste mai exact, sa cumpere piese auto sau matrimoniale? Imi tranteste un raspuns care pe moment ma lasa fara replica si anume “si, si”. O anunt politicos ca prima data ar fi ok ca sa rezolvam partea cu piesele auto de care are nevoie si apoi vedem cum rezolvam si matrimonialul. Imi spune ca are nevoie de o oglinda pe partea soferului la un golf si ii cer numarul de identificare al masinii, astept la telefon pana cauta talonul si imi dicteaza seria, intre timp deschid ETKA, programul de identificare piese si programul de gestiune, ca sa fiu pregatit sa-i fac o oferta pe loc. Imi dicteaza seria, o bag direct in ETKA, iau codul de piesa original si ii fac rapid oferta la oglinda completa pe original si aftermarket, respectiv la sticla de oglinda pe original si aftermarket. Aveam atat oglinda completa cat si sticla de oglinda pe aftermarket la magazin, cele pe original erau doar la comanda, ii fac oferta completa, ii spun toate preturile si detaliile, apoi o poftesc a doua zi la magazin, in intervalul orar de functionare, daca este interesata si is convenabile preturile si imi iau ramas bun politicos.
BizCaf Mures
Cred ca n-au trecut 15 minute si suna din nou telefonul, raspund, aceeasi voce feminina, care se scuza si ma intreaba daca vine de dimineata la prima ora as fi de acord sa bem si o cafea? Am zis desigur este automat de cafea in magazin si va pot servi cu o cafea pana vad ce anume aveti nevoie si va ofer piesa dorita.

A doua zi pe la ora 9, intra cu timiditate in magazin o doamna imbracata in rosu si negru, imi zice ca a venit pentru oglinda, ii spun in regula sa mergem pana la masina sa vad despre ce este vorba exact. Merg cu ea la masina un golf rosu, asortat cu imbracamintea, ma uit la oglinda si constat ca era doar sticla sparta, restul era intact. I-am zis ca-i ofer doar sticla ca-i mai ieftina si nu are sens sa schimbe toata oglinda. A fost de acord, am revenit in magazin, i-am incasat banii, bon de casa si i-am dat sticla de oglinda. Porneste spre usa si vad ca ezita un pic, apoi se opreste, se intoarce si ma intreaba daca sunt amabil nu vreau sa-i montez eu sticla de oglinda? M-am uitat indelung la ea si am zis ok, hai ca vin sa o schimb. Am mers la masina, am schimbat rapid sticla, totul ok. Cand sa ma reintorc in magazin imi zice “dar te rog nu te uiti putin si la farul stanga ca pare crepat si rupt, oare nu se poate face ceva cu el?”. Am rugat-o sa deblocheze capota, ca sa o pot ridica sa vad despre ce este vorba, am vazut ca farul avea o mica fisura si o clapeta de prindere rupta, i-am explicat ca nu este chiar asa de grav si se poate lipi clapeta respectiva, i-am recomandat un service care face si asa ceva. 

Mi-am luat ramas bun si am intrat in magazin, de unde am urmarit-o sa vad ce face, s-a urcat la volan si cu mainile pe volan statea si se gandea, cred ca a ramas asa vreo cateva minute. Chiar si eu ma intrebam oare ce nu este in regula cu ea de nu porneste, avea asa o privire pierduta, si se comporta destul de ciudat, parca era total deconectata de la realitate. Vad ca intr-un final semnalizeaza si se misca de pe loc, din spate venea o dacie papuc model cu 4 usi care o vede ca pleaca de pe loc semnalizeaza depasirea si incearca sa o depaseasca pe contrasens. Femeia nu s-a asigurat si a incercat o manevra de intoarcere chiar daca era linie continua si efectiv s-a bagat in dacia papuc lovind-o in mijloc intre usi. Noroc ca nu au avut viteza niciunu dintre ei. Eu va spun sincer am fost socat de eveniment, nu-mi venea sa cred ca am fost martor la un accident live. Am iesit repede din magazin impreuna cu cei doi colegi sa vedem daca totul este in regula si n-au patit nimic niciunu dintre ei. Noroc ca accidentul a fost unu destul de minor numai pagube materiale si de-o parte si de cealalta. Surpriza a fost si mai mare cand femeia s-a dat jos si a inceput sa se certe cu soferul de pe dacie acuzandu-l ca el este de vina ca a avut viteza, desi vina ii apartinea in totalitate ca nici nu s-a asigurat si a facut si manevra de intoarcere pe linie continua. Am vazut ca incep spiritele sa se inflameze tot mai mult si am luat-o pe femeie deoparte, i-am explicat ca e vina ei si sa incerce sa aplaneze conflictul cu soferul daciei, sa mearga la asigurare sa se inteleaga acolo si sa-i dea asigurarea sa-si puna omul cele doua usi, altfel daca continua sa vocifereze si vine politia o sa primeasca si amenda contraventionala si s-ar putea sigur sa-i suspende si permisul. Cu greu am convins-o sa accepte situatia si greseala, i-am promis ca o sa-i fac preturi bune la piese si a plecat cu omul la asigurare.

BizCaf Alba
Seara ma suna din nou sa imi zica ca a rezolvat pe cale amiabila cu asigurarea si a cedat asigurarea si ma roaga sa-i fac o oferta de pret pentru piesele necesare sa-si repare masina. I-am facut rapid oferta si i-am zis ca a doua zi poate veni dupa ele cand doreste, noroc ca nu a fost lovitura prea tare si trebuia inlocuit doar bara fata, farul stanga care oricum era infirm, si ornamentele din bara de pe stanga. A doua zi vine ii dau pisele si cand sa fie toata treaba rezolvata, se apropie de mine si cu o privire staruitoare ma roaga daca nu ii recomand un service si sa o insotesc pana la service, sa-si repare masina. Zic ok hai ca rezolvam si asta, sun in amic cu service il intreb daca poate face o programare ca vin cu o doamna pana la el. Ajung la service, si femeia ma intreaba “chiar la service-ul asta trebuie sa repar masina?”, ii raspund ca nu neaparat, o poate face la orice alt service daca doreste. O introduc la service, vin mecanicii vedem dauna si se duc sa faca devizul de reparatie. Vad ca femeia era oarecum stingherita de service-ul ales de mine. La un moment dat ma trage deoparte seful de service si-mi zice ca o stie pe femeie ca i-a mai facut acum 2-3 luni fata masinii, tot in urma unei tamponari. Atunci am inteles si s-a facut lumina de ce nu voia neaparat service-ul respectiv. Am lasat-o la service pe femeie sa-si repare masina si am plecat inapoi la magazin. De atunci nu am mai avut nici un eveniment de genul asta si niciun alt contact cu femeia respectiva. Sper totusi ca nu a mai avut niciun incident in trafic si nici alte probleme cu masina. De multe ori ajungi sa ai trairi si experiente neobisnuite in urma postarii unui anunt gratuit pe un site de profil.

Ma folosesc intotdeauna si recomand siturile de anunturi gratuite, care in opinia mea sunt foarte utile si chiar te ajuta sa-ti vinzi produsele mai bine sau sa cumperi produsele care te intereseaza. Cu atat mai mult recomand platforma BizCaf.ro, un site de anunturi gratuite locale, special creat pentru a facilita vanzarea produselor si serviciilor locale, dar si facilitarea accesului viitorilor clienti la aceste produse si servicii. 

4 comentarii:

  1. si totusi nam inteles tipa era dusa cu capu sau era pe invers ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil nu trecea chiar printr-o perioada fasta din viata ei. Uneori oamenii au manifestari destul de ciudate pe care in mod normal nu le poti intelege dar daca incerci sa afli cauza orice manifestare poate fi inteleasa...eu nu am incercat sa caut cauzele in cazul doamnei respective.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuia sa-i repari motorul, nu oglinda !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai nu avea nimic la motor, functiona perfect :)

    RăspundețiȘtergere

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro