Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

O cariera artistica de titan - Nicu Alifantis

Acum cateva ore am scris un articol dedicat artistului Nicu Alifantis, am stat si m-am gandt ca poate este prea putin cat am spus si mai ales dupa ce am ascultat cateva melodii folk interpretate de mult indragitul nostru artist, am fost cuprins de melancolie. Mai toate melodiile interpretate de el imi rascolesc amintiri si parca pe toate le pot asocia unui eveniment placut din viata mea. Am fost emotionat cand am citit cele cateva cuvinte spuse de maestru:
„Mozaic” in format CD + Carte - Nicu Alifantis
“Cei 40 de ani de scena consumati din existenta mea, imi dau senzatia de toamna, chiar si a vietii. Nu neaparat tristete, ci mai degraba privilegiul de a privi si medita cu oarecare detasare asupra a tot ce-mi amintesc ca mi s-a-ntamplat. E un exercitiu de memorie, un pas spre intelegere si impacare cu sine. Cel mai greu imi este sa vorbesc despre mine, dar mai ales despre muzica mea. E ca si cum te-ar intreba cineva ce mai faci? Oare chiar il intereseaza? Si, daca da, de ce? 

Realizari, nereusite, satisfactii, nemultumiri, inspiratii, goluri de idei, tristeti, bucurii, iubiri, dezamagiri, adversari, parteneri, camarazi si cate si mai cate, consumate in nopti si zile petrecute in taina cu mine insumi. Nu vreau sa vorbesc despre ceva anume prin prisma celor trecute prin mine sau peste mine, pentru ca mi-e gandul aiurea, la nimic. Si din acest nimic fac si eu parte, cu albumele mele, cu muzicile de teatru compuse, cu spectacolele sustinute… Vreau sa ma detasez, usor, fara sa ma doara, tiptil, sa nu deranjez, dar mai ales sa nu-si dea nimeni seama de asta, nici macar eu. Ma incearca o dorinta nebuna de-a ma juca cu timpul, cu sunetele, cu vorbele, cu instrumentele… 

Lasati-ma sa ma bucur de aceasta mica si neinsemnata victorie.” 

Cateva cuvinte pline de intelepciune si totodata incarcatura emotionala. Am fost emotionat si cand am prins cateva minute aparitia lui la un post de televiziune in care spunea ca noul sau album “Mozaic” contine 18 melodii si a colaborat cu 18 oameni pentru fiecare in parte cu cate o persoana. 

Albumul apare in format CD + Carte si poate fi achizitionat in Bucuresti si in tara la: Carturesti, Librariile Humanitas, Librariile Librarium, Librariile Alexandria, Mediagalaxy/Altex, Domo. 

Albumul Mozaic este promovat prin doua concerte la care biletele pentru spectacolele din 20 si 21 mai 2013 sunt puse in vanzare la Opera Nationala Bucuresti si online pe eventim.ro, myticket.ro si bilete.ro. 

40 de ani de cariera artistica sunt multi numai si sa-i numeri, ramai impresionat si admiri munca depusa de un om pentru public. Cu ocazia aniversarii celor 40 de ani de cariera artistica, ii urez marelui maestru Nicu Alifantis un calduros “La Multi Ani !”, multa sanatate si cat mai multa inspiratie in continuare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro