Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Conventia vamala referitoare la transportul international sub acoperirea carnetelor TIR

In sensul prezentei Conventii, prin operatiune T.I.R. se intelege transportul marfurilor de al un birou vamal de plecare, la un birou vamal de destinatie, sub regimul denumit „Regimul T.I.R.”, stabilit prin aceasta conventie. 

Pretul transportului international rutier

Pe baza scrisorii de transport se face determinarea cuantumului tarifului ce urmeaza a fi platit de expeditor, in ea fiind mentionate tariful aplicat si suma reprezentand taxa de transport. 

Contractul intern de transport marfa: incheierea si executarea contractului 

Contractul de transport auto de marfa presupune obligatia unei societati comerciale de transporturi auto (carausul), de a transporta, in schimbul unui tarif (taxa), sub paza sa si intr-un anumit termen, o cantitate determinata de marfuri pe care urmeaza sa o elibereze destinatarului indicat de catre expeditor (p j sau p f ) prin documentul de transport. 

In vederea executarii in bune conditii a transportului, carausul are obligatia de a pune la dispozitie mijlocul de transport in stare corespunzatoare, la data si ora fixata. Expeditorul beneficiaza de un termen de incarcare (destinatarul/descarcare) si intocmire a formalitatilor. La primirea marfii, destinatarul impreuna cu reprezentantul carausului vor proceda la verificarea sigiliilor, cotelor si greutatilor marfii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro