Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

To the glory of Eire, and its people !

In fiecare an irlandezii de pretutindeni sarbatoresc in data de 17 martie pe Sfantul Patrick, parintele spiritual al irlandezilor, totodata data de 17 martie este declarata Ziua Nationala a Irlandei. In zilele noastre sarbatoarea Sfantului Patrick a devenit un adevarat festival cu petreceri si parade exceptionale fiind celebrata de toti irlandezii si imigrantii din toata lumea. Festivalul din Romania se desfasoara intre 15-19 martie si v-a fi patronat de Ambasada Irlandei la Bucuresti in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti prin intermediul Centrului de proiecte culturale ArCub, Asociatia Ireland Romania Network, Radio ZU, plus o pleiada de sponsori printre care amintim Culture Ireland, FCS Global, Guinness, Jameson, JW Marriott Bucharest Grand Hotel si Irish Green. 

Dans traditional irlandez

In Romania, Festivalul Saint Patrick's Day v-a avea loc in Bucuresti incepand cu data de 15 martie cand se da startul petrecerilor cu Gala Festival Ball, ce va avea loc in cadrul hotelului JW Marriott din Bucuresti, unde peste 300 de invitati se vor delecta cu specialitati culinare cu specific irlandez si vor urmari muzica si artisti de marca, printre care vor urca pe scena folkistul Ducu Berti, soprana Felicia Filip, formatia irlandeza Coras, solista irlandeza Aoife Dermody si trupa de dans traditional irlandez The Irish Way, care vor incanta invitatii cu un spectacol de zile mari. 

Ziua de 16 martie, sub numele de Irish Music & Dance Gala, este dedicata dansului si muzicii irlandeze traditionale, fiind organizat in centrul vechi al Capitalei, incepand cu ora 19.30, un spectacol grandios. La spectacolul de muzica si dans traditional irlandez vor sustine recitaluri muzicienii irlandezi Córas si Aoife Dermody si participa peste 40 de dansatori de muzica irlandeza, veniti din toata tara pentru cea mai mare reprezentatie de dans traditional irlandez din Romania. Majoritatea dansatorilor au fost instruiti de prestigioasa antrenoare de dansuri irlandeze Anne-Marie Cunningham. 

Festivalul Saint Patrick's Day

In 17 martie v-a avea loc Parada carelor alegorice irlandeze, incepand cu ora 16, vor porni din Piata George Enescu si vor strabate Calea Victoriei, apoi se vor opri in Centrul Vechi al Bucurestiului. Carele vor defila pe acordurile saltarete ale cimpoierilor ce vor interpreta cantece traditionale irlandeze. Pe aceste ritmuri vesele isi vor arata maiestria mai multi dansatori de muzica traditionala irlandeza. La parada pot participa toti cetatenii care vor sa simta si sa sarbatoreasca in stil irlandez. Dupa Parada carelor alegorice, incepand cu ora 17 in Centrul Vechi v-a fi organizat un concert de zile mari, in aer liber, pe scena vor urca artisiti renumiti cum ar fi Córas, Vyvienne Long, Aoife Dermody, U2 Zen Garden, Antonia, Vunk, The Dada, Mojo Band, Blackbeers, DJ Kormak si The Irish Way. Seara se v-a sfarsi cu un spectaculos foc de artificii. 

Parada carelor alegorice

Biserica Anglicana v-a fi gazda unui Concert de Muzica Clasica in data de 18 martie, incepand cu ora 19, Vyvienne Long, una dintre cele mai apreciate tinere violonceliste din Irlanda va sustine un concert original impreuna cu Romanian String Quartet care se remarca prin eleganta, prestanta si virtuozitate. 

Festivalul se incheie pe 19 martie, cu un Concert de Gala care va avea loc la Cercul Militar Roman, pe scena vor urca soprana irlandeza Patricia Brady si tenorul Florin Ormenisan, care vor fi acompaniati de Orchestra Cercului Militar. 

Anul acesta vom avea practic primul festival oficial dedicat Sfantului Patrick organizat de Ambasada Irlandei si colaboratorii sai, un eveniment de mare amploare care nu trebuie ratat, mai ales ca se ofera posibilitatea de a putea fi desemnat blogger oficial al evenimentului. Sincer si eu mi-as dori mult sa am onoarea de a fi bloggerul oficial al festivalului Saint Patrick’s Day. Invit pentru 5 zile verzi si pline de culoare, toti doritorii sa fie alaturi de irlandezi cu ocazia sarbatorii Saint Patrick’s Day, la petrecere si voie buna in stil irlandez, cu peste si cartofi prajiti, nelipsita placinta cu stafide, muzica traditionala irlandeza si multa, multa bere. 

Happy Saint Patrick's Day!

For all Irish all over the world 

“May the sun shine, all day long, everything go right and nothing wrong, 
May those who love bring love back to you, 
And may all the whishes you wish come true! 
Happy Saint Patrick’s Day!” 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro