Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Proprietatile chimice ale metalelor

Metalele au caracter electropozitiv, deoarece atomii lor au tendinta sa cedeze electronii din straturile electronice exterioare si astfel trec in ioni cu sarcina pozitiva. Prin faptul ca cedeaza electroni, metalele sunt reducatori. 

Prin asezarea metalelor dupa ordinea crescanda a potentialelor de oxidare standard, se obtine seria potentialelor electrochimice sau seria tensiunilor metalelor. 

Metalele si aliajele frecvent utilizate in industrie sunt metale tehnice si sunt standardizate. In STAS se dau informatii despre: denumirea materialului, modul de simbolizare, calitatea materialului, marcile, proprietati tehnologice, forma de livrare. 

Principalele proprietati ale aliajelor si materialelor sunt permeabilitatea magnetica, densitatea, refractaritatea, duritatea, rezistenta la oboseala, elasticitatea, ductibilitatea, prelucrabilitatea, sudarea. 

Sunt metale feroase si neferoase. Metalele feroase sunt fontele si sunt de mai multe tipuri. Otelurile care sunt aliate si nealiate. Otelurile nealiate se impart in mai multe categorii. Cel mai utilizat neferos este cuprul. Modul de simbolizare se face conform standardelor europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro