Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Procedura despagubirii si asigurarea autovehiculelor pentru cazurile de furt

Procedura despagubirii

In caz de dauna totala despagubirea este limitata la nivelul sumei asigurate (Sa). In cazul asigurarilor de bunuri prin distrugere sau pierdere completa a bunului asigurat, se stabileste valoarea acestuia din momentul producerii evenimentului asigurat. 

Daca Sa < dauna (subasigurare) - despagubirea poate avea ca limita maxima Sa, prevazuta in contractul de asigurare (la asigurarile facultative) sau prevazuta prin lege (la asigurarile obligatorii cu unele exceptii). 

In caz de paguba partiala indemnizatia de asigurare se stabileste in functie de sistemul de acoperire numit in contract, astfel: 
- sistemul acoperirii proportionale. 
- sistemul acoperirii primului risc. 
- sistemul acoperirii limitate- clauza cu „fransiza”.

Asigurarea autovehiculelor pentru cazurile de furt

Reprezinta o forma de asigurare speciala care acopera riscul de furt al intregului autovehicul si de cele mai multe ori, al unor parti componente si accesorii. 
- riscuri asigurate: insusirea arbitrara a autovehiculului de catre terte persoane, furtul autovehiculului sau al unor parti componente si accesorii prin efractie sau acte de violenta, etc. 
- riscuri excluse: daca organele politiei nu confirma furtul sau tentativa de furt, ori daca nu a fost inregistrata o reclamatie, etc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro