Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Injectia pe benzina

Sistemul electronic de control al injectiei pe benzina ofera mentinerea precisa a raportului aer-combustibil pentru a se potrivi in limite largi conditiilor sub care un motor functioneaza. Sensibilitatea unui sistem de control electronic ofera putere mare motorului cat si economie mentinand in acelasi timp gaze de evacuare putine. 

Sistemele de injectie de benzina pot fi impartite in doua grupe mari 
- injectie multipunct - injectoare pentru fiecare cilindru. 
- injectie mono-punct - un singur injector ce injecteaza combustibil in sistemul de admisie in acelasi loc folosit de carburator. 

Sistemele de injectie multipunct au un injector pe cilindru montat sa ofere un jet de combustibil in galeria de admisie intr-un punct situat imediat in apropierea intrarii in cilindru. Injectia combustibilului in acest punct asigura ca fiecare cilindru primeste partea lui intreaga de benzina, deci fiecare cilindru obtine putere de iesire egala. 

Suprapunerea momentului de admisie a cilindrilor adiacenti alimentati prin carburator poate duce la fenomenul prin care unii cilindrii ar putea prelua din amestecul carburant ce trebuia sa revina altor cilindrii. Acest dezavantaj al influentelor dintre admisii este minimizat de un sistem de injectie multipunct, deci se obtine un motor cu o functionare mai rotunda. Din nefericire sistemul multipunct este mai scump decat un sistem care utilizeaza fie un carburator fie o injectie monopunct. 

Injectia de benzina are loc in galeria de admisie. In mod normal jetul de benzina este orientat direct sore supapa de admisie după cum se vede mai jos. 

Acest jet este produs cu o presiune de circa 2bari ce este ori temporizata ori continua. Prima metoda oferă un jet intermitent de la injectoare care se deschid cel puţin odată pe ciclu pe când metoda continua oferă un jet constant de combustibil intr-o cantitate proporţională cantităţii de aer ce intra in motor . 

Sistemele multipunct sunt controlate ori mecanic ori electronic. Primele folosesc un sistem mecanic pentru a masura aerul si combustibilul ,pe cand al doilea sistem masoara, mentine si injecteaza combustibilul electronic. 

Cele mai multe sisteme mecanice moderne necesita o forma de control electronic pentru a face sistemul sensibil la schimbările de temperatura si presiune, deci au nevoie, împreună cu controlul electronic al pompei de combustibil de modificări fata de tipurile existente înainte care erau complet mecanice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro