Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Autovehiculul generalitati

Autovehiculul este principalul mijloc de transport rutier, reprezentat de orice vehicul care se poate deplasa pe un teren amenajat sau nu, prin propriile mijloace, in care scop este inzestrat cu un motor cu care produce sursa de energie pentru propulsie.

Conceptul de autovehicul rutier - autovehiculul este un sistem tehnic care se deplaseaza folosind o sursa de energie proprie. In categoria autovehiculelor rutiere sunt incluse automobilele si tractoarele.

Automobilul este un autovehicul rutier terestru, care se poate autodeplasa pe diferite categorii de drumuri si chiar pe terenuri neamenajate, destinat transportului de persoane, bunuri materiale sau unor scopuri speciale, in care caz sunt echipate cu instalatii si dispozitive corespunzatoare.

Tractorul este un autovehicul terestru, pe roti sau pe senile, destinat sa execute diferite operatii tehnologice prin intermediul utilajelor si masinilor de lucru, remorcate, semipurtate sau purtate, precum si prin tractarea remorcilor sau semiremorcilor. Pot fi utilizate la diferite lucrari precum exploatari forestiere, agricole, de transport, de constructii, minere etc. Tractoarele sunt autovehicule care dezvolta cu precadere forte de tractiune mari, reprezentand principala sursa de energie mecanica pentru exploatarile forestiere si mecanizarea agriculturii. Cuvantul tractor provine din latina tractus - tragere, el ajunge in limba romana prin intermediul limbii franceze tracteur. Prin cuvantul tractor se intelege o masina de tractiune utilizata pentru diferite aplicatii. Trebuie avut in vedere ca, datorita diferitelor destinatii, tractoarele si automobilele au particularitati in structura transmisiei, sistemului de rulare, caroseria si chiar motorul.

Autovehiculele sunt conduse de catre un operator care actioneaza prin comenzi care reprezinta marimi de intrare in sistemul tehnic. Acestor marimi de intrare le corespund anumite marimi de iesire care definesc miscarea autovehiculului. Intre marimile de iesire si cele de intrare trebuie asigurata o legatura care se poate realiza prin intermediul operatorului in functie de conditiile de deplasare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro