Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Visand la o casa de vacanta

Inca din cele mai vechi timpuri evolutia omului a fost marcata de apa, in diferitele ei forme, insasi viata nu poate exista fara apa. Omul modern care este in mare masura citadin si isi petrece timpul vietii intre betoane si in mijlocul unui oras aglomerat, cauta in cele din urma, poate nu chiar toti, dar o parte cu siguranta reintoarcerea la natura. In aceesi situatie ma aflu si eu care m-am indragostit de un loc in Muntii Harghitei si anume de Baile Chirui, care pe vremea comunismului era o tabara scolara destinata elevilor si turistilor, insa unele interese ascunse a facut ca aceasta sa fie parasita si abandonata de mai bine de 10 ani. Locul are un pitoresc aparte, un relief cu paduri si poieni, culmi domoale si izvoare cu apa minerala la tot pasul, in zona sunt amenajate si partii de ski si mai sunt defilee, chei si pestera de la Meresti. Prima data cand am mers in zona a fost acum cativa ani pe la sfarsitul anilor ’90 sa explorez pestera de la Meresti la propunerea unui amic. In ultimii ani am mers tot mai des in zona, iar anul acesta am achizitionat o parcela pe care la anul intentionez sa ridic o casa de vacanta.

Am facut primele pregatiri pentru noua constructie, care o sa fie o combinatie intre lemn si piatra, respectiv am amenajat un drum, am captat apa de la un izvor si apa de la un izvor cu apa minerala, asadar am apa la discretie cu o investitie mica. Cum imi place si natura am plantat si vreo 100 de brazi de jur imprejurul parcelei. Visul meu pentru anul urmator este sa pot realiza constructia asa cum imi doresc si sa o amenajez dupa cum am planificat. Drept urmare am inceput o cercetare si o documentare asupra materialelor de constructie. Pentru baza constructiei in exterior, ce doresc sa o fac din piatra naturala am gasit cea mai buna oferta la cei de la PiatraOnline, la oferta diversa abia am putut sa ma decid pentru tipul pietrei de exterior, cu care sa tapetez in exterior baza constructiei sau fundatia, in final am decis sa fie din modelul piatra naturala Rock Star, datorita culorii bej si a rezistentei la inghet-dezghet repetat in opinia mea este cea mai potrivita pentru proiect. In interior am proiectat un semineu din piatra cu horn din piatra pentru care am decis cu greu modelul, in final am ramas pentru piatra naturala fasii Rhodos din ardezie de Rhodos. Pentru pivnita am decis sa aleg travertin Noce antichizat, iar accesul in pivnita din interior sa se faca cu trepte tot din travertin. In interiorul pivnitei, rafturile de depozitare vor fi din lemn combinat cu glafuri din travertin, iar coletia de sticle de vin o voi pune in suport decorativ din piatra model Mandras, care cred ca e cel mai portrivit si de efect pentru invitati.

Baia si cea de sus, cat si cea de jos o sa fie imbracata in travertin Classic Cross Cut, inclusiv pardoseala, peretii si tavanul. In bucatarie pardoseala o sa fie din travertin antichizat, iar aragazul si chiuveta o sa fie integrate in glafuri de travertin. Inca nu am decis exact peretii din interior daca o sa fie din lemn sau lambriuri de lemn, sau o sa fie din caramida, placati cu piatra naturala sau travertin scapitat. Intentia mea este ca sa nu folosesc nici un cui in constructia casei de vacanta pentru partea de lemnarie o sa apelez la o echipa din Tara Oasului experti in lemn, iar pentru piatra o sa apelez la o echipa de experti in piatra, recomandata de cei de la PiatraOnline.


Ferestrele intentionez sa le fac din termopan in lemn, si usile la fel din lemn si termopan in lemn. Din cauza ca termopanul izoleaza perfect si in zilele reci de iarna cand faci caldura toata ziua ar trebui sa ai ceva sa-ti reimprospateze aerul sa nu fie asa uscat. Aveam de ales intre acvariu cu pesti sau fantana arteziana de interior. Cum un acvariu cu pesti trebuie intretinut tot timpul si locuiesti in casa de vacanta relativ o perioada scurta de timp, nu era o idee chiar asa de stralucita, ar fi fost pacat de pesti sa devina victime colaterale. Dupa ce m-am documentat am ajuns la concluzia ca cea mai buna alegere este o fantana arteziana de interior, pe care am decis sa o asez in sufragerie, am hotarat sa amplasez un model Bao, o fantana arteziana destul de inalta si care s-ar potrivi perfect langa semineu. In plus, prezenţa ei te rasfata cu un placut sentiment de relaxare, apa parand sa absoarba elementul de stres din mediul nostru inconjurator. Am fost convins in alegerea facuta de descrierea articolului, si anume “Peretii de apa sunt perfecte pentru imbunatatirea aerului din incaperi deoarece acestea atrag particulele de praf si le neutralizeaza,ionizeaza aerul si evapora cantitati mari de apa. Acest lucru va creste umiditatea din aer,astfel prevenind ca pielea sa se usuce”. Pentru cele doua dormitoare de la mansarda am optat pentru un model de fantana artezeiana mai mica ca si dimensiune si anume modelul Tao. Cu alte cuvinte, o fantana de interior bine aleasa si bine pozitionata are toate sansele sa devina centrul de interes al unei incaperi, sa atraga privirile si sa trezeasca admiratia vizitatorilor. M-am indragostit de fantana arteziana Tao de prima data, de cand am vazut-o in magazinul celor de la PiatraOnline, imaginile si descrierea fantanii Tao sunt graitoare, “Precum o cascada, apa curge in trepte. Apa curgatoare emite energie si simbolizeaza prosperitatea si sanatatea conform regulilor Feng Shui. Sfera de piatra armonizeaza imaginea naturii”, chiar nu poti sa-i rezisti si sa nu o ai langa tine. Am sesizat ca in preajma unei fantani arteziene de interior aerul este mai umed, mai placut de respirat, iar tu te simti mai relaxat, mai plin de energie, mai optimist. Avand apa la discretie am proiectat si o terasa exterioara acoperita si in zona as mai amplasa o fantana arteziana de exterior, am optat pentru modelul Tre Cadute, care mi se pare ca se potriveste ca si aspect cu restul constructiei iar amplasarea este perfecta si apa este din belsug.


Am decis pentru apa de izvor minerala captata sa o duc pana la o cismea in gradina sau mai aproape de casa intr-un loc mai accesibil, iar ca cismea am hotarat sa amplasez modelul Amone, care este destul de inalta si din punct de vedere practic e perfecta pentru un izvor cu apa minerala naturala. Inca nu m-am decis pentru decorarea gradinii cu flori si alei dar oferta este asa de bogata la cei de la RockStar, incat trebuie sa mai vad putin la fata locului, dupa ce e gata constructia si incep cu finisajele exterioare. Cam la distanta de vreo 100 m de casa trece un parau, care vara poate fi trecut cu piciorul, nu e prea lat, dar cand ploua sau are debit mai mare trebuie ocolit si este o distanta considerabila de ocolit, in cazul acesta un podet peste el ar fi ideal, solutia perfecta vine tot de la PiatraOnline de unde as achizitiona un podest decorativ de gradina cu dimensiuni perfecte pentru locatie si e practic utilizabil in orice anotimp.


Am ramas placut surprins cand am vazut oferta celor de la PiatraOnline, cu privire la gratare si mobilier de gradina care poate fi amenajat in functie de dorintele clientului, poate reusim impreuna sa realizam o compozitie superba si pentru gradina la un pret bun. Cei drept dupa ce am vazut, ce pot face din piatra am renuntat la planul initial in care aveam o terasa din lemn si un gratar pe care intentionam sa-l iau de la supermarket, dar lucrul facut de ei este o adevarata arta, iti fura ochii si te indragostesti instant, si-ti doresti si tu ceva la fel sau mai bun, ce sa-i faci asa este omul intotdeauna viseaza la ceva mai frumos si mai bun.

Pentru cei care doresc sa initieze un proiect de constructie sau doar vor sa amenajeze sau sa infrumuseteze locuinta ori gradina, recomand cu caldura magazinul PiatraOnline care pune la dispozitia clientilor o gama variata de produse pentru orice tip de proiect: materiale taiate la dimensiune, toata gama de pietre naturale si produse de decor din piatra naturala. PiatraOnline ofera servicii ireprosabile, produse de cea mai inalta calitate si preturi corecte pentru marmura, piatra cubica, granit, caramida aparenta, gratare de gradina, fantani si seminee, in plus puteti apela cu incredere la echipele de montaj formate din mesteri cu experienta care va vor personaliza toate lucrarile, satisfacand si cele mai diverse gusturi ale clientilor, pentru cei mai sceptici se ofera si mostre gratuite.


Nu-mi ramane in zilele de iarna, din preajma sarbatorilor, decat sa visez frumos si sa astept sa vina primavara sa pot demara noua constructie sperand ca la anul pe vremea asta sa fiu in mijlocul naturii in casa de vacanta mult visata construita, decorata, radiind de eleganta, extravaganta, energie si optimism, nu-ti mai ramane decat sa poftesti musafirii si sa le impartasesti si lor bucuria, si nu in ultimul rand, sa le arati cadoul primit de la Mos Craciun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro