Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Incotro se indreapta Echipa Nationala de Fotbal?

Am avut si noi odata o Nationala de Fotbal cu care ne mandream si urmaream cu sufletul la gura fiecare meci sustinut de nationala, indiferent ca era in competitie sau un simplu meci amical. Nastalgia acelor vremuri razbat uneori si astazi, cand intamplator mai urmaresti un meci al Nationalei care de cele mai multe ori are o prestatie jalnica. Nu este de mirare ca in ultima vreme nu a mai reusit nici o calificare la un Campionat Mondial sau un Campionat European, cu alte cuvinte Romania in fotbal mai este un nume doar mediocru. Lipsa acuta de rezultate la nivelului nationalei este resimtita si in numarul din ce in ce mai mic de suporteri care mai merg la un meci de fotbal. Printre suporterii dezamagiti ma numar si eu, s-au dus vremurile cand abia asteptam un meci al nationalei sau eram in goana dupa bilete si traiam emotia unui meci al nationalei pe stadion alaturi de ceilalti suporteri si simteam cum freamata si trepideaza stadionul de pasiune si inflacarare. Acum totul este gri si cenusiu, nu mai simti nimic, ti-e greata si indiferenta, pur si simplu, nu te mai atrage nici macar vizionarea unui meci la televizor sau intr-un bar cu prietenii.

Atata timp cat nu se merge pe rezultate si nu se schimba nimic incepand cu conducerea FRF, LPF si in sportul romanesc in general, nu se intrevede nici o mica ameliorare. Nu e posibil ca un conducator de federatie care nu se preocupa decat de imagine si bani, promovandu-si doar interesele, cu asemenea conducatori nu se poate face nimic. Conducatorii actuali ai fotbalului romanesc au impresia ca fotbalul le apartine, ca l-au mostenit de la parinti si iau decizii de multe ori eronate. Schimbarea trebuie facuta de la varf in jos in toate structurile fotbalului romanesc, a celor care decid cine sa faca parte din lotul reprezentativ si cine sa-l antreneze. Nu se poate promova la nationala un jucator doar pentru interes si nu datorita valorii lui ca jucator sau a randamentului dat in teren. Este inadmisibil ca sa aduci la nationala jucatori care sunt rezerve sezoane intregi doar ca este un interes ascuns si alti jucatori care activeaza si joaca meci de meci sa nu prinda nationala. Atata timp cat nu exista un plan si o viziune pe mai multi ani si investitie in juniori nu o sa avem rezultate la echipa nationala iar un plan si viziune la actuala conducere nu exista si nici nu a existat in ultimii 20 de ani. Ne mandrim si suntem nostalgici dupa generatia de aur, care au avut succese notabile la Campionatul Mondial din 1994 dar uitam ca si ei au fost produsul epocii comuniste. Dupa revolutie nu a mai existat interes pentru fotbalul romanesc deloc iar promovarea nu s-a facut dupa un “cursus honorum”, ci dupa un anumit interes meschin si egoist. Nu cred ca mai exista o federatie de fotbal care sa aiba aceeasi conducere dupa asemenea rezultate mediocre si sa nu=si dea demisia sau macar sa aplice o masura pentru ameliorarea lor. Avem inca jucatori de valoare si antrenori de valoare care joaca si antreneaza in campionate puternice, oare de ce nu sunt cooptati la sustinerea nationalei si sunt promovati doar cativa care, dupa parerea mea sunt mediocri.

City Insurance
O sa avem o nationala puternica si putem fi o forta in fotbal, numai cand vor fi indepartati din conducere personajele securisto-mafiote ca Mircea Sandu, Mitica Dragomir, si ceilalti conducatori si sefi de cluburi actuali, care n-au ce cauta in conducerea fotbalului romanesc. Un important sponsor oficial al echipei nationale este City Insurance, care sustine fotbalul ramanesc, o initiativa demna de laudat si promovat. In calitate de sponsor al nationalei pentru a putea ajuta nationala, cred ca ar trebui sa se faca presiuni asupra conducerii fotbalului romanesc care sa fie obligati prin contract sa sustina si sa promoveze scolile de fotbal pentru juniori si scolile de fotbal in general. Sa puna conditii nu numai pentru imagine, ci si in componenta lotului si a antrenorului, sa se implice mai activ, iar daca nu exista rezultate si sunt ratari, una dupa alta a obiectivelor, sa faca presiuni pentru remedierea lor. Orientarea spre rezultat si atingerea obiectivelor sa fie tinta majora a sponsorului, nu doar imaginea si publicitatea. Odata cu rezultatele nationalei si atingerea obiectivelor cu siguranta si imaginea, respectiv publicitatea sponsorului isi atinge obiectivele.

Galeria nationalei nu poate fi ajutata de un sponsor ci numai de rezultatele nationalei si de atingerea obiectivelor propuse. Cu cat nationala are un joc mai frumos si determinat, cu rezultate si obiective atinse cu atat isi va recapata si mari continuu galeria. Nu se poate sa mergi pe stadion la un meci al nationalei si jucatorii favoriti sa se plimbe pe teren de parca ar fi la o plimbare prin parc si sa vezi lipsa lor de reactie si de daruire, cu asa ceva nu poti avea o galerie la nationala.

O initiativa de laudat au avut-o cei de la SportLocal, care vor sa sustina sportul local si sportul in general cu aceasta ocazie au infiintat Armata de Eliberare a Sportului Local, va recomand sa va inscrieti si sa sustineti aceasta initiativa laudabila.

Sport Local
O alta initiativa a celor de la SportLocal este publicarea cartii “Eurofotbal, cu aroma de miazazi”, autorul ei Christian Frisk, fiind un iubitor al sportului cu balonul rotund. Cu siguranta aceasta initiativa nu ar fi avut loc fara aportul sponsorului cartii City Insurance, care sustine si sponsorizeaza initiativele din fotbalul romanesc. Recomand pe aceasta cale iubitorilor fotbalului romanesc si cartea “Eurofotbal, cu aroma de miazazi”, o cronica incitanta despre fotbalul romanesc.

Fara asemenea initiative demne de urmat si promovat, in ultimii 20 de ani, cu siguranta am mai fi avut doar fotbal in curtea scolii, probabil nici ala, mai degraba doar jocuri pe calculator cu tematica de fotbal. Totusi sper ca in ultimul ceas sa se miste ceva si in fotbalul romanesc, iar anul care vine sa aduca rezultate notabile, pentru Nationala Romaniei de Fotbal, care sa stearga dezamagirea si gustul amar a atator obiective ratate, in ultimii ani si sa revemin cu placere pe stadion la meciurile nationalei.

“Hai Romania !!!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro