Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Identificarea si localizarea probelor aflate pe aria accidentului

Identificarea si localizarea probelor aflate pe aria accidentului

- locul si pozitia finala a vehiculelor implicate, activ sau pasiv, in accident (daca au fost mutate, aflati urgent de unde).
- locul si pozitia in care se afla persoanele ranite sau decedate, indeosebi cand sunt in afara vehiculelor implicate (daca au fost luate victime - martori pentru stabilirea pozitiei lor).
- gropi, concavitati, brazde, santulete, excavatii, destratificari, scobituri produse de parti metalice ale autovehiculelor in stratul de uzura a drumului sau a acostamentului.
- zgarieturi, urme de razuire pe carosabil sau acostament.
- la pietoni: - urme de frecare a incaltamintei victimei cu carosabilul (foarte buna sursa pentru determinarea vitezei de lovire a pietonului si a locului coliziunii).
- locul unde s-a oprit victima pieton.
- urme de anvelope pe carosabil, pe acostament sau in zona alaturata care au legatura cu accidentul.
- margini abrupte ale carosabilului, canale, rigole, brazde, santuri in zona limitrofa drumului dar in afara acostamentului.
- resturi materiale de orice fel care in mod normal nu se gasesc pe drum: depuneri de noroi sau zapada de pe sasiu, cioburi de sticla sau material plastic provenite de la farurile sau lampile vehiculelor, pelicule de vopsea ş.a.
- obiecte de imbracaminte si incaltaminte (palarie, basca, caciula, fes, batic, fular, pantof s.a.) desprinse de la victime in momentul lovirii, resturi de piele, smocuri de par, pete de sange ramase pe carosabil sau in afara lui.
- obiecte purtate de pietoni si proiectate pe carosabil ori in afara lui in timpul lovirii acestora cum ar fi: bagaje, sticle, bastoane, carti, ochelari, monede, brichete s.a.
- componente ale vehiculului proiectate pe carosabil in urma coliziunilor, cum ar fi: oglinzi retrovizoare, acumulatori, bare de protectie, lampi, capace de la roti etc.
- pete, balti, stropi de ulei, combustibil, lichid de racire, lichid de frana raspandite pe carosabil.
- obiecte de pe marginea drumului care au ajuns pe carosabil datorita accidentului.
- localizarea si evaluarea tuturor indiciilor de evidenta a trecerii fiecarui vehicul pe traseele identificate precum schimbarea brusca a directiei ori intreruperea urmelor pneurilor, adancimea concavitatilor ori a santuletelor sapate, cantitatea de depuneri (noroi, rugina, zapada, uneori balast, ş.a.) desprinsa de pe caroseria vehiculelor ş.a.
- identificarea tuturor elementelor care au putut obtura campul vizual al soferilor si/sau au influentat maniabilitatea vehiculelor in aria de producere a accidentului cum ar fi: copaci, arbusti, perdele forestiere, vehicule stationate, gropi in carosabil, santier in lucru sau alte obstacole rutiere nesemnalizate.
- identificarea configuratiei fluxurilor de circulatie si a tuturor mijloacelor de semnalizare rutiera (indicatoare,
marcaje, semnale luminoase etc.) aflate pe carosabil si pe marginea drumului care reglementeaza desfasurarea circulatiei in zona respectiva.
- stabilirea locului in care se aflau martorii in momentul producerii accidentului.
- localizarea unor factori care puteau avea un rol in desfasurarea accidentului si care pot dispare curand dupa accident cum ar fi: balti de apa ori alte lichide, gheata, zapada, baricade, sapaturi ş.a.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro