Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Griparea sau topirea cuzinetilor - Ruperea arborelui cotit

Griparea sau topirea cuzinetilor din lagare au unele cauze comune: ungerea insuficienta, uzura mare, deci joc depasit intre fus si cuzinet, material de antifrictiune necorespunzator, supraincalzire. Alte cauze, ca: amestec carburant necorespunzator, avans prea mare la aprindere (detonatii), supraturarea sau suprasarcina indelungata, duc la topirea cuzinetilor.

Se poate preintampina daca sesizarea zgomotului specific (batai infundate, mai ales „la rece" ce se intetesc la accelerare) sau indicatiile manometrului de ulei (presiune scazuta) se observa la timp.

Remedierea: demontarea MBM, constatarea starii fusului maneton respectiv (culoarea schimbata, indica decalirea), daca e in stare normala, se curata resturile de material de antifrictiune si se inlocuieste cuzinetul cu un altul de cota corespunzatoare.

Ruperea arborelui cotit, un fenomen mai rar, are drept cauze: uzarea excesiva in lagare, solicitari la incovoiere sau rasucire datorate necoaxialitatii lagarelor, detonatii puternice, lipsa de ungere. Urmarea poate fi foarte grava: spargerea blocului motor, a unora dintre cilindri si grupuri piston-biela, sau chiar a tuturor grupurilor.

Remedierea se face numai in atelier (automobilul fiind remorcat) si consta in demontarea completa a motorului, controlul minutios al tuturor organelor componente, inlocuirea celor defecte, inlaturarea cauzelor si asamblarea corecta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro