Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Elementele componente ale puntilor din fata

Cuplaje unghiulare si unghiular axiale pentru transmiterea fluxului de putere:

Cuplaje unghiulare cu elemente articulate:
- cuplajul cardanic - sincronismul miscarii se obtine prin inscrierea a doua articulatii cardanice si prin respectarea unor conditii de montare. Pentru asigurarea sincronismul transmiterii miscarii la unghiuri mari, articulatiile bicardanice cu cruce se prevad cu dispozitive de centrare care asigura o interdependenta intre cele doua unghiuri, prin mentinerea furcii intermediare in planul bisector al furcilor exterioare.

Cuplajul Tracta

Asigura transmiterea sincrona a miscarii de rotatie intre arborii cuplati. Legatura dintre elementele cuplajului este realizata prin cuple de translatie.

Avantaje:
- constructie simpla si compacta,
- nu necesita conditii deosebite de ungere sau intretinere,
- capacitate portanta mare,
- permit unghiuri mari intre axe (pana la 50°).

Se utilizeaza in special la antrenarea rotilor motoare si de directie ale camioanelor destinate sa lucreze in conditii grele.

Articulatia homocinetica cu bile si canale divizoare Bendix-Weiss

Furcile sunt executate dintr-o bucata cu arborii si sunt prevazute cu 4 canale in care se introduc 4 bile. A cincea bila este montata in locasurile semisferice din centrul furcilor si serveste la centrarea acestora. Boltul serveste la fixarea bilei din mijloc intr-o anumita pozitie.
Datorita pozitiei canalelor din furci in timpul functionarii articulatiei cele patru bilele laterale se aseaza in planul bisector al unghiului format de arbori planetari, realizand astfel sincronizarea vitezelor unghiulare ale lor. Valorile maxime ale unghiului de frangere a articulatiei este de 33 grade.

Articulatia sincrona cu bile si parghie divizoare Rzeppa 

Bilele servesc pentru transmiterea momentului de la arborele planetar conducator la arborele condus si permite acestuia din urma sa se incline in functie de necesitati. Pentru asigurarea sincronismului transmiterii miscarii, parghia divizoare trebuie sa aseze bilele articulatiei in planul bisector al unghiului de inclinare dintre arbori.

Transmisia cu tripoda dubla si galeti sferici 

Se compune din cuplajul tripod unghiular - axial de langa diferential si din cuplajul tripod unghiular de langa roata. Cuplajul tripod de langa diferential are rolul principal de compensare a deplasarilor axiale. Pentru reducerea pierderilor prin frecare galetii sferici sunt montati pe elementul tripod prin intermediul unor role ace.
Cuplajul tripod de langa roata permite in timpul functionarii inclinarea cu unghiuri pana la 40 de grade, iar limitarea axiala se realizeaza prin intermediul unui element elastic.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro