Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Clasificarea si simbolizarea pneurilor

In general, dimensiunile pneurilor se exprima in inci (1 inch = 25,4 mm) sau milimetri si ele se refera la dimensiunile principale:
- D - diametrul exterior (nominal).
- d - diametrul interior al pneului sau diametrul exterior al jantei.
- H - inaltimea exterioara a sectiunii transversale.
- B - latimea exterioara a sectiunii transversale (balonajul).

Simbolul pneului reprezinta modul de exprimare a marimii acestuia format din doua numere. Atunci cand cele doua numere sunt separate printr-o liniuta orizontala sau prin litere, primul numar indica latimea nominala a sectiunii B (balonajul in inci, sau mm), iar al doilea, diametrul nominal al jentii (diametrul interior al talonului) d, in inci. Cand cele doua numere sunt separate prin semnul X, primul numar indica diametrul exterior D in inci, iar al doilea latimea sectiunii B in inci.

Notarea pneurilor de autocamioane, autobuze si remorci auto se face prin indicarea simbolului, a numarului de pliuri echivalente PR, a simbolului HD pentru pneurile in constructie ranforsata si eventual numarul standardului sau normei interne de fabricatie. De exemplu, cu 9.00-20 14 PR este simbolizata o anvelopa cu latimea nominala a sectiunii balonajul B=9 inci si diametrul nominal al jentii d=20 inci, care are o rezistenta egala cu un pneu a carui carcasa are 14 straturi de panza de cord conventionale.

In cazul anvelopelor pentru autoturisme si autoutilitare usoare literele care despart cele doua cifre din simbolizarea pneului ofera diferite informatii privind constructia si destinatia acestuia. Simbolul SR se foloseste pentru pneuri de viteza in constructie radiala, HR pentru pneuri de viteza foarte mare in constructie radiala, M+S pentru pneuri cu profil al benzii de rulare pentru zapada si noroi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro