Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sistemul de injectie L-Jetronic

Aceasta instalatie este cu injectie intermitenta si foloseste ca element principal de reglare un debitmetru de aer cu paleta rotitoare. Este un sistem de injectie comandat electronic, care actioneaza in mod succesiv injectoarele cu actionare electronica.

Pompa centrala, aspira combustibil din rezervor prin filtrul de combustibil, mentinand presiunea combustibilului constanta in rampa comuna, cu ajutorul unei supape cu arc, care intoarce surplusul de combustibil inapoi in rezervor. Din aceasta rampa comuna sunt alimentate toate injectoarele. Supapa, este pusa in legatura cu colectorul de admisie mentinand o suprapresiune constanta (in general 2.5 bar) fata de presiunea din colectorul de admisie. Debitul injectat nu depinde astfel decat de timpul de deschidere al injectorului.

Reglajul debitului de combustibil se efectueaza in functie de debitul de aer aspirat si de turatia motorului. Debitmetrul, este de tipul cu clapeta de aer, a carei pozitie unghiulara transmisa la un potentiometru este in functie de debitul de aer aspirat. Influenta turatiei se transmite blocului electronic de comanda sub forma de impulsuri prin intermediul distribuitorului.

Pentru pornirea la rece s-a prevazut un injector de pornire, actionat cat este in functiune demarorul, injectia este controlata de traductor, in functie de temperatura lichidului de racire. Traductorul de temperatura, poate fi inlocuit si cu un releu de temporizare, al carui timp de actionare scade cu cresterea temperaturii. Marirea debitului de aer la regimurile joase de functionare se obtine cu ajutorul supapei, care deschide un canal de ocolire a clapetei de admisie si a carui sectiune de trecere este in functie de temperatura. Ca reglaje suplimentare si corectii se aplica o imbogatire la mersul in gol si la plina sarcina, comanda fiind data de un contact, legat cu clapeta de admisie. Releul de protectie impiedica alimentarea pompei de combustibil si a supapei cand motorul este oprit, iar aprinderea este cuplata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro