Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Sisteme combinate de aprindere si injectie de benzina

Sistemul de aprindere si injectie WEBER PT (IAW) 

Produs de firma Weber in cooperare cu firma Marelli acest sistem imbina sub coordonarea aceleasi unitati numerice atat comanda aprinderii cat si pe cea a injectiei. Ca urmare a integrarii celor doua sisteme este nevoie de un singur set de senzori (comuni pentru cele doua sisteme) un singur cablaj, si o singura unitate de comanda.

Sistemul de aprindere-injectie LUCAS

Firma LUCAS Electrial Systems (Anglia) produce echipamente pentru injectia intermitenta de benzina la care masurarea debitului de aer se realizeaza electromagnetic. Optional injectia poate fi simultana sau succesiva pentru diferitii cilindri ai motorului. In acest scop blocul electronic este programat sa memoreze o carac­teristica spatiala in coordonate turatie - presiune la admisiune - durata injectie.
Diagrama este conceputa astfel incat fiecarui regim functional sa i se asigure un coeficient de dozaj care sa realizeze un compromis intre parametrii de consum si poluare. Blocul electronic cu microprocesoare asigura toate functiile de alimentare si aprindere pentru toate regimurile motorului, inclusiv anularea alimentarii cu benzina la mersul in gol fortat. Reglajul la regimurile stabilizate tine seama in primul rand de realizarea consumurilor minime, electronic fiind controlate dozajul la relanti, noxele din gazele de evacuare (sonda lambda) comanda supapei de recirculare a gazelor (pentru reducerea NOx), reglajul avansului la limita de detonatie (senzor de detonatie piezoceramic) actionarea sistemului de sesizare a defectiunilor precum si a dispozitivului de autoadaptare. Blocul electronic este capabil ca in limitele capacitatii sale de memorie, sa inmagazineze caracteristica de dozare a oricarui motor, fapt care-i confera instalatiei un caracter de universalitate, favorabil pentru productia de mare serie. Instalatia Lucas dispune de un sistem autoadaptiv, motoarele ies din fabricatie respectand anumite tolerante tehnologice, corijate de sistemul electronic. In acest fel, pe de o parte fiecarui motor i se asigura o functionare optimala, iar pe de alta, precizia fabricatiei nu mai trebuie sa fie atat de ridicata pentru a produce motoare perfect identice. Sistemul poate inmagazina in memorie date privind evolutia performantelor motorului, in acest fel fiind furnizate date importante constructorului sau unitatii service. Instalatia Lucas echipează si unele modele ale autoturismului romanesc Dacia realizate pentru export.

Sistemul de aprindere şi injectie MOTRONIC 

Unul din cele mai performante echipamente de injectie-aprindere controlate electronic, realizate de Bosch si unul dintre primele aparute in sistem integrat este denumit Motronic.
O caracteristica importanta a acestui sistem este multitudinea de cartografii (programabile) tridimensionale ce pot fi analizate instantaneu. Recircularea gazelor de evacuare nu a fost implementata in Europa pana la aparitia acestui sistem.

Sistemul de aprindere injectie TOYOTA (TCCS-Toyota Combustion Control System) 

Firma Toyota propune sistemul TCCS (Toyota Control Combustion System) in vederea atingeri dezideratelor scontate: un motor nepoluant, autoguvernabil (cu reglaje adaptative extensive), cu consum mic, cu domeniu optim de functionare extins pe o gama mare de turatii, maximum de fiabilitate, moment si putere.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro