Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Pompa de ulei

Pompa de ulei efectueaza circulatia sub presiune a uleiului prin instalatia de ungere, asigurand in acest fel ungerea tuturor pieselor.

Se cunosc urmatoarele tipuri de pompe:
-cu pinioane (roti dintate)
-cu excentric
-cu piston.
In prezent, tipul cel mai raspindit de pompa de ulei este cel cu pinioane.
Pompa de ulei cu pinioane se compune, in principal, din:
-corpul pompei
-axul de antrenare
-capacul pompei
-pinioanele pompei.

Cele doua pinioane sunt montate cu un joc foarte mic intre dantura si peretii corpului pompei. Roata dintata conducatoare este montata fix pe axul pompei, iar roata dintata condusa se roteste liber pe un ax.
Antrenarea pompei se face de catre angrenajul elicoidal de pe arborele cu came, care cupleaza pinionul, montat rigid pe arborele pompei. In timpul actionarii pinioanelor, uleiul este antrenat in spatiile dintre dintii acestora.
Pompa se fixeaza in interiorul carterului cu partea inferioara scufundata in ulei sau prinsa in suruburi inspre exterior pe peretele lateral al carterului deasupra nivelului uleiului din baie situatie in care absortia uleiului se face cu sorb plutitor.

Supapa de suprapresiune este reglata in asa fel incat presiunea uleiului sa se mentina in limitele 2 pana la 4 daN/cm2 Cand presiunea uleiului depaseste limita maxima, forta exercitata de arc asupra bilei este invinsa si aceasta deschide canalul de intoarcere a uleiului in baie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro