Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Gestionarea injectiei pe motorina

Scopul gestionarii controlului motorului este de a permite introducerea unei cantitati precise de carburant in camera de ardere pentru a raspunde la toate cererile soferului, respectand diferitele norme de depoluare.
Reglementarile europene cu privire la nivelul de poluare emis de catre automobile sunt stricte. In acelasi timp, constructorii de automobile propun vehicule care au motoare de cuplu si putere maxime pentru a obtine cel mai scazut consum posibil si cea mai usoara conducere. Si aceasta datorita gestionarii electronice care poate raspunde tuturor acestor exigente.

Totodata, e bine de subliniat ca puterea, cuplul, consumul, depoluarea si fiabilitatea sunt obiectivele fundamentale cerute unui motor. Acestea sunt conditionate de:
- starea mecanica a motorului (distributie, compresie, nivel de uzura),
- conformitatea sistemului de esapament,
- conformitatea sistemului de alimentare aer/carburant,
- calitatea carburantului,
- ungerea.

Aceste puncte diferite influenteaza direct calitatea de energie furnizata de motor. De asemenea, in caz de nefunctionare, nu trebuie incriminat sistematic sistemul de injectie electronic fara sa fi verificat ansamblul acestor elemente. Pentru a evalua sistemul de injectie pe motorina trebuie sa remarcam diferentele intre motoarele pe benzina si cele pe motorina.

Comburantul
- pentru motorul pe motorina este oxigenul continut in aerul ambient, acesta fiind compus din 79% azot (N2), 20% oxigen (O2) si 1% gaze rare.

Carburantul
- sau motorina este un amestec de diferite hidrocarburi obtinute prin distilarea petrolului brut, iar unele dintre proprietati influenteaza functionarea motorului.

Indicele de cetan 
- inflamabilitatea caracterizeaza aptitudinea carburantului diesel de a se autoaprinde. Ea se exprima prin indicele de cetan. Cu cat indicele este mai ridicat, cu atat motorina se inflameaza mai usor. Cetanul, care este un gaz foarte inflamabil, are indicele de cetan 100 iar metilnaftalina, putin inflamabila, are indicele 0.

Temperaturi scazute si filtrabilitate 
- anumite hidrocarburi parafinice risca sa se cristalizeze partial la temperaturi scazute provocand colmatarea filtrului si deci o intrerupere de alimentare. Cristalizarea incepe la o temperatura mai mica de 0°C.

Continutul in sulf 
- continutul in sulf al motorinei este in functie de calitatea petrolului brut si a aditivilor. In timpul arderii in motor, sulful se transforma in anhidrida sulfuroasa (SO2). Nocivitatea acestui gaz necesita diminuarea continutului de sulf din motorina. Un continut scazut in sulf diminueaza si emisiile de particule.

Diester 
- prin Diester se inteleg toate uleiurile de origine vegetala (soja, tournesol) si animala care au fost amestecate cu metanol. Diesterii sunt utilizati fie in stare pura fie ca aditivi (< 5 %). Acestia amelioreaza capacitatea de ungere a motorinei. Cu toate acestea, motoarele diesel moderne trebuie sa utilizeze un carburant care sa nu contina un procent prea ridicat de diester.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro