Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

BMW

Bayerische Motoren Werke AG este o companie de renume germana producatoare de motocilete, autoturisme si motoare infiintata in anul 1917, cu sediul principal in Munich, Germania. Initial a produs motorare pentru echiparea avioanelor in primul razboi mondial. Dupa razboi in 1923, a fost produsa prima motocicleta R32 care a avut un real succes datorita doborarii recordului mondial de viteza, pe care l-a mentinut in toti anii '30.
Tot in anii '20, mai exact in 1928, compania intra pe piata auto prin achizitionarea Fahrzeugwerke Eisenach, un producator de masini mici. In 1930, BMW isi incepe productia de autoturisme, primul model de succes 328 este produs incepand cu 1936.
Dupa al doilea razboi mondial BMW a fost obligata de aliati sa renunte la productia de masini si motociclete pentru o perioada, aceasta producand echipamente pentru bucatarie si gradina. A revenit in 1948 la productia de motociclete si cea de autoturisme in 1950, insa cu rezultate nesatisfacatoare si vanzari putine. Dupa 1960 compania s-a orientat spre productia de masini sport in general si a devenit un concurent important al Mercedes-Benz pe piata europeana si nord-americana.
In 1990 BMW impreuna cu Rolls-Royce a inceput sa produca motoare de avioane, pentru avioane de mici dimensiuni, gama business. In 1992 BMW, deschide prima fabrica pe teren american in localitatea Spartanburg, Carolina de Sud. In 1994, BMW, a achizitionat 80% din actiunile Rover-Group (producator britanic de autoturisme).
In prezent BMW este unul dintre cei mai mari si competitivi producatori de autoturisme in Europa si America de Nord.
Logo-ul BMW reprezinta o elice de avion in miscare de culoare alba, iar culoarea albastra reprezinta cerul, reprezentand prima activitate a companiei aceea de a produce motoare pentru avioane in primul razboi mondial.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro