Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Notiuni si definitii despre autovehiculele rutiere


Vehicul - mijloc de transport, cu sau fara autopropulsie, destinat deplasarii pe o cale de comunicatie terestra, subterana, acvatica, aeriana, cosmica.

Autovehicul - vehicul autopropulsat suspendat pe roti, senile, talpi de alunecare sau perna de aer, care serveste la transportul pasagerilor si/sau bunurilor, la tractarea de remorci, semiremorci si utilaje, precum si la efectuarea unor lucrari speciale (in agricultura, constructii, amenajari de terenuri etc.).

Autovehicul rutier - autovehicul destinat deplasarii pe o cale rutiera sau chiar pe teren neamenajat.

Automobil - vehicul rutier carosat si suspendat elastic pe cel putin trei roti, care se deplaseaza prin mijloace de propulsie proprii pe o cale rutiera sau chiar pe teren neamenajat, este destinat transportului, direct sau prin tractare, al persoanelor si/sau bunurilor, sau efectuarii unor servicii speciale.

Autoturism - autovehicul avand cel mult noua locuri, inclusiv cel al conducatorului, destinat transportului de persoane si/sau eventual de bunuri, poate tracta o remorca.

Autobuz - autovehicul avand mai mult de noua locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului, si care prin constructie si amenajare este destinat transportului de persoane si, eventual, bagaje.

Autocamion - autovehicul utilitar destinat transportului de bunuri pe o platforma, cu sau fara obloane si care poate fi acoperita cu o prelata sau intr-o caroserie inchisa.

Tractor - autovehicul care dezvolta forta de tractiune mare la un dispozitiv de remorcare (carlig, bara de remorcare, sa etc.), folosit la tractarea sau la purtarea unor utilaje si masini agricole, la tractarea remorcilor sau semiremorcilor, precum si la remorcarea si actionarea unor utilaje folosite in silvicultura, in constructii etc.

Tren rutier - ansamblu rutier format dintr-un vehicul tractor si una sau mai multe remorci sau semiremorci.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro