Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

De evitat in cazul acordarii primului ajutor


Accidentatul nu va fi ridicat brusc si nici tinut in picioare, va fi asezat intr-o pozitie corespunzatoare leziunilor pe care le prezinta.

Victima nu va fi miscata in caz de fracturi ale coloanei vertebrale sau fracturi deschise.

Victimei nu i se vor administra lichide (in afara de cazul celor care prezinta arsuri si a celor cu hemoragii interne), mai ales celor care sunt in stare de inconstienta, deoarece se pot asfixia prin blocarea cailor respiratorii. De asemenea, este interzisa utilizarea bauturilor alcoolice, care pot crea implicatii medico-legale.

Accidentatul nu va fi infasurat in jurul toracelui, in cazul fracturilor de coaste.

Accidentatul nu va fi transportat mai inainte de a i se fi acordat primul ajutor, in scopul stimularii functiilor respiratorie si circulatorie; in caz contrar, se risca si chiar se poate grabi moartea victimei.

Accidentatul nu va fi transportat mai inainte de a i se face hemostaza provizorie si daca este posibil imobilizarea fracturilor.

Accidentatii nu vor fi transportati inghesuiti in cabine; in lipsa unei autosanitare sau ambulante cu pat, este de preferat platforma caroseriei unui autovehicul.

In tot timpul acordarii primului ajutor la locul accidentului rutier nu se va permite celor din jur sa creeze o atmosfera de panica si agitatie si nici in timpul deplasarii spre unitatea medico-sanitara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro