Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

Volanta

Volanta are rolul de a uniformiza rotatia arborelui cotit.
Volanta este cu masa simpla sau masa dubla.
In clip este o prezentare la o volanta cu masa dubla care evidentiaza rolul de a reduce vibratiile si socurile in transmisie.

Volanta motorului are rolul ca, inmagazinand energia dezvoltata de motor in timpul cursei active a pistoanelor, sa roteasca arborele cotit in perioada celorlalti timpi ai ciclului de functionare, sa reduca mersul neuniform al arborelui cotit, sa atenueze socurile care se produc la trecerea pieselor mecanismului biela-manivela prin punctele moarte si sa usureze pornirea motorului si plecarea automobilului de pe loc.
O data cu cresterea numarului cilindrilor se obtine o uniformitate mai buna in rotirea arborelui cotit, iar dimensiunile si masa volantului vor fi mai mici. In aceste cazuri volantul este necesar numai pentru pornirea motorului, plecarea automobilului de pe loc si mentinerea unei functionari regulate a motorului la turatia redusa de mers in gol.
Volanta se confectioneaza prin turnare din fonta cenusie, iar coroana dintata din otel carbon.
In partea centrala, este prevazut cu orificii pentru suruburile de fixare pe flansa arborelui cotit. Pe partea frontala exterioara sunt orificii pentru fixarea ambreiajului cu stifturile de ghidare. Pe volanta se marcheaza semne ajutatoare pentru punerea la punct a distributiei si aprinderii sau injectiei.
In scopul realizarii unor conditii bune de functionare se recomanda sa se execute echilibrarea statica si dinamica a volantului, atunci cand este montat pe arborele cotit impreuna cu ambreiajul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro