Cumpara ANVELOPE VARA cu Pret Mic de pe Vadrexim.ro !

O intamplare inedita de retelistica si conectica

Traim o perioada in care internetul a intrat de mult in viata noastra si suntem dependenti de o conexiune la internet pentru aproape orice activitate facem atat la locul de munca cat si acasa. Cel mai mare soc il avem cand constatam ca nu mai avem internet la birou sau acasa. Problema cu lipsa internetului la birou este cu doua taisuri: intr-un fel ne bucuram ca nu putem munci sau ne stresam ca avem prea mult de munca si fara internet trebuie sa facem ore suplimentare. Cand nu avem internet acasa, panica e si mai mare, nu mai ai la dispozitie nici entertainment.

10 ani de Conectica.ro
Era o zi ca oricare alta, ma intorc de la birou si pornesc laptopul ca sa termin o statistica. Pregatesc totul ca sa ma apuc de munca ca sa nu mai pierd vremea aiurea. Cum am inceput sa verific primul fisier ma suna curierul ca vine cu un colet si sa-l astept in fata blocului. Ma imbrac si cobor sa preiau coletul. Revin si ma pun sa termin treaba cand observ ca nu mai am internet. Verific pe laptop conexiunea, era totul in regula, doar ca nu aveam internet. Merg si verific routerul wireless ce functiona normal. Ii dau un restart la router si astept sa revina internetul. Intr-un final constat ca nu am internet si nu intelegeam de ce, doar cu cateva minute inainte aveam? Incercam sa inteleg ce s-a intamplat in acele cateva minute cat am fost plecat pana jos la curier. Efectiv nu-mi puteam da seama de ghidusie. Infrant de sistem sun la furnizorul de internet ca sa vad daca nu cumva de la ei e problema. Imi raspunde operatorul si aflu ca am uitat sa platesc ultima factura si mi-au taiat internetul. In aceasta situatie chiar nu mai aveam ce face pana a doua zi cand urma sa ma achit de datorii.

A doua zi, la prima ora, ma prezint la ghiseul furnizorului de internet. Platesc factura restanta si factura curenta. De la ghiseu imi spune daca sunt interesat sa trec la un abonament mai bun, in acelasi pret si pe cablu de fibra optica. Am acceptat si m-am mutat la celalalt ghiseu ca sa schimb contractul. Dupa ce am aflat noua oferta, imediat, in minte am facut un plan prin care sa renunt la routerul furnizat de providerul de internet si sa-mi achizitionez un router wireless pe cont propriu, mai performant. Stiam ca, in general, routerele furnizate de catre provider erau de cele mai multe ori niste chinezarii ieftine si puteai avea probleme cu ele. In plus, cu un router wireless performant poti profita la maxim de o conexiune la internet prin fibra optica. Toate au mers struna si urma ca in termen de 5 zile o echipa operativa sa vina la domiciliu ca sa-mi instaleze internetul prin fibra optica.

Router Wireless
Entuziasmat de oportunitatea de a avea internet de mare viteza prin fibra optica am inceput sa fac planuri de unde sa-mi achizitionez un router wireless si ce model sa aleg. Stiam din start ca am nevoie de un magazin specializat in retelistica si conectica. Asa am mers direct la tinta in magazinul online Conectica.ro. Din oferta Conectica am ales un router wireless cu 4 porturi wireless, AC3200, TRI BAND, GIGABIT, TP-LINK ARCHER C3200. Am ales acest model de router pentru ca tehnologia Tri-Band creeaza trei benzi Wi-Fi separate si poate conecta mai multe dispozitive la retea fara reducerea performantei. Viteza Wi-Fi de 3200Mbps este impartita pe banda de 2.4GHz si benzile de 5GHz pentru a echilibra traficul pe retea. Conectarea Inteligenta ajuta dispozitivele sa functioneze mai repede prin repartizarea lor pe banda de 5GHz pentru a echilibra cererea de banda. Cele 6 antene externe ultra-performante maximizeaza raza de acoperire si stabilitatea. Procesorul dual-core CPU de 1GHz si cele trei co-procesoare asigura conexiuni simultane fara intreruperi. Routerul cu aceste caracteristici tehnice si o conexiune de internet prin fibra optica imi oferea o alta dimensiune de navigare pe internet.

Daca tot eram intr-un magazin de conectica si mi se arata la orizont o noua dimensiune de utilizare a internetului la viteza mare si fara intreruperi, m-am gandit ca un cablu HDMI GOLD V1.4 T-T 20M, ROLINE 11.04.5510 de 20 de metri mi-ar oferi posibilitatea sa urmaresc videouri online direct la televizor. Un lucru de care as profita in noptile lungi de iarna. 

Cablu HDMI
In trei zile de la semnarea noului contract de internet prin fibra optica, aveam cea mai tare retea si viteza de internet din bloc. Eram super excitat de noile posibilitati de navigare pe internet. Routerul functiona impecabil. Ratele de transfer de date si download erau la maximum cat era prevazut in contract. Puteam urmari fara intreruperi orice videoclip pe ecranul televizorului fara ca sa observ cea mai mica intrerupere sau macar un scurt delay. Cu alte cuvinte, eram satisfacut 100% si ma auto felicitam pentru noile achizitii facute. Abia asteptam sa vina weekendul ca sa testez si sa savurez la maxim noua conexiune de internet de mare viteza prin fibra optica.

Sambata dis de dimineata incep cu activitati casnice si cumparaturi ca sa am pe urma toata ziua la dispozitie pentru navigat pe internet. In timp ce faceam cumparaturile, partenera s-a ocupat de curatenie. Dupa ce am incheiat cu treburile m-am asezat comod cu laptopul in fata. Deschid browserul obisnuit si constat cu stupoare ca nu am internet. Soc si groaza! Nu-mi venea sa cred si nu intelegeam ce s-a intamplat din nou de nu am internet? Verific toata reteaua si routerul, totul functiona normal. Sun la provider de unde mi se comunica ca de la ei aveam internet. Prin urmare, problema era undeva la mine. Imi fac telefonic o sesizare, mi se transmite ca vor trimite o echipa ca sa rezolve problema in cursul zilei de luni. Cand am auzit acest lucru am crezut ca ma loveste cu ceva in cap. Nu-mi venea sa cred ca toate acestea mi se intampla tocmai mie. Verific din nou reteaua si routerul, il restartez, verific cablurile. Verific de cateva ori si nu gasesc problema. Reiau pas cu pas si urmaresc daca nu cumva cineva a smuls, de pe scara, firul sau l-a intrerupt din greseala ori a umblat la tabloul din casa scarii. Totul era intact, nimic care sa-mi ridice vreo suspiciune. Intru in casa urmarind firul pana la router. Totul era intact, nimic suspect. Disperat ma pravalesc in fotoliu si privesc in gol spre router cand ochii imi cad pe calacelul de cablu din fibra optica ce nu mai era la locul lui. Ca tot romanu’, prevazator, am negociat cu instalatorii sa-mi lase mai mult cablu, poate o sa schimb in viitor locul routerului si sa am cablu suficient. Cablul in surplus l-am facut colac si l-am plasat sub biroul pe care era amplasat routerul. Ma duc sa-l asez la loc si il rearanjez bucla cu bucla cand sesizez ca o bucla era indoita intr-un unghi ascutit. Efectiv mi-a stat inima-n loc cand am vazut cablul indoit. Eram convins ca acolo s-a intrupt conexiunea. Indrept cablul, apoi il aranjez si il leg in asa fel incat sa nu se mai poata indoi si-l pun la loc. Verific din nou reteaua si constat cu bucurie ca aveam din nou internet si totul mergea perfect. Bucla indoita intrerupea conexiunea. Am rasuflat usurat dupa ce am rezolvat problema. Ulterior, am aflat ca partenera a facut curatenie si a miscat cablul cu aspiratorul, moment in care s-a produs indoirea cablului si s-a intrerupt conexiunea. Apoi am citit si pe forumuri ca fibra optica daca se indoaie intr-un unghi ascutit atunci se intrerupe conexiunea.

Conectica.ro
In concluzie, dupa aceasta tarasenie, am mai invatat ceva despre retelistica si conectica. Trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca am avut un weekend plin in care am profitat la maxim de routerul wireless, cablul hdmi si o conexiune rapida de internet prin fibra optica. In plus, cu ocazia aniversarii a 10 de existenta, Conectica.ro vine in intampinarea clientilor cu Saptamanile Conecticii desfasurate in perioada 15 - 30 octombrie, pline cu oferte si promotii ce nu trebuie ratate.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Opinia ta conteaza !

melimeloparis.ro